Beter banen creëren met kunstmatige intelligentie

Kunstmatige Intelligentie (AI) verstoort allerlei industrieën en verandert het voor het beter. Terwijl de meeste discussies over AI positief zijn, zijn er nog steeds angsten over de impact van AI op de arbeidsmarkt.

In veel gevallen zal AI geen werknemers vervangen, maar het zal hen beter maken bij hun baan. Het zal werknemers in staat stellen hun banen opnieuw te richten op gebieden waar een menselijke aanraking waarde kan toevoegen. De impact van AI wordt al gevoeld en we zien het niet zozeer over het phasing-out van mensen maar het vinden van slimmere manieren om te werken.

AI maakt het mogelijk om veel soorten banen eenvoudiger en efficiënter te maken. Het maakt het mogelijk om extreem grote hoeveelheden gegevens toegankelijk en nuttig te maken voor mensen om sneller en nauwkeuriger beslissingen te nemen. Terwijl dit kan worden beschouwd als mensen die uitmonden, is het eigenlijk werknemers in staat om meer gegevens te beheren en te gebruiken met betere resultaten.

Dit betekent dat werknemers in staat zijn om situaties proactief te beheren op basis van extreem complexe data patronen, terwijl bedrijven grotere en meer gerichte investeringen kunnen maken. Het creëert een nieuwe zakelijke omgeving die anders is, maar gaat niet alleen om het verwijderen van mensen uit de arbeidskrachten.

Tegelijkertijd rijdt AI de vraag naar nieuwe vaardigheden. We moeten bereid zijn om "up-skill en re-skill" volgens het Britse parlement.

Bij Stage Intelligence zijn we het ermee eens dat onderwijs- en opleidingssystemen over de hele wereld moeten worden ontwikkeld en flexibeler gemaakt. Ze zouden studenten moeten leren over AI en de vaardigheden die ze nodig hebben om zich aan te passen aan een leven dat daarmee samenwerkt. AI gaat niet weg en zoals het ooit in het dagelijks leven komt, met name op de arbeidsmarkt, is het belangrijk dat we allemaal een manier vinden om het potentieel van AI in onze bedrijven te maximaliseren.

Wij geloven dat AI omhels moet worden als een technologie die bijdraagt ​​tot het vergemakkelijken van banen en het verbeteren van ons leven. Bij Stage Intelligence gebruiken we AI om intelligente oplossingen te creëren voor het oplossen van complexe problemen binnen de logistiek in Bike Share Schemes. Onze AI helpt de exploitanten van de Bike Share Scheme om de bruikbaarheid en het rijderschap te vergroten, zodat het personeel zich kan concentreren op andere kerngebieden van het bedrijf. Door AI te omarmen, kunnen zowel individuen als technologie samenwerken om een ​​betere Bike Share Scheme te maken.

Het is belangrijk dat we allemaal een manier vinden om te omarmen en te werken met AI. Het moet niet gezien worden als een bedreiging, maar eerder als een kans. AI kan de arbeidsmarkt verbeteren en de werkwijzen ontwikkelen om meer efficiëntie te creëren, het leven van iedereen te verbeteren.

Wat zijn uw gedachten over de toekomstige rol van AI binnen banen? Deel uw ideeën in een reactie hieronder.