AI Technology en Big Data zijn slimmer steden opbouwen

Naarmate de technologie verder gaat, willen steden niet achterblijven. Steden over de hele wereld gaan over naar Artificial Intelligence (AI) om de drive naar 'Smart Cities' te vergemakkelijken en te ondersteunen.

Organisaties realiseren het potentieel van steden om waardevolle gegevens te verzamelen en te gebruiken om de burgers te bevoordelen. Big Data en AI helpen nieuwe innovaties en verstoringen te stimuleren, vooral in de transportsector.

We geven een afronding van belangrijke vooruitgang in AI-technologie met stadsomgevingen. Deze artikelen tonen een toekomst waar AI centraal staat in hoe we van A naar B.

  • AI Traffic Lights

AI Verkeerslichten, die wordt geïmplementeerd in Milton Keynes, UK voor 2018, zal erop gericht zijn een meer reactieve oplossing te bieden voor het beheersen van spitsuur. Verkeerslichten lopen momenteel in volgorde. De AI-verlichte lichten hebben betrekking op een 50-vierkante kilometeroppervlak rond drukke zones om verkeer en lagere congestie te bewaken, waardoor het veiliger is voor fietsers, bussen en andere voertuigen.

De AI verkeerslichten zijn de eerste stap om het verkeer te verbeteren door te integreren met bestaande verkeersborden en beheersystemen. In de toekomst kunnen de verkeerslichten communiceren met bestuurdersloze auto's om ervoor te zorgen dat ze efficiënt werken.

  • NVIDIA's AI-beveiligingscamera

Volgens NVIDIA, er zijn honderden miljoenen bewakingscamera's over de hele wereld, naar verwachting ongeveer 1 miljard door 2020. De hoeveelheid gegevens die dit creëert is moeilijk alleen door mensen te beheren.

Dit is waar AI-technologie een groot deel kan spelen. AI kan worden gebruikt om grote hoeveelheden gegevens te analyseren en inzichten te verbeteren. Verbonden met de Cloud kunnen AI-aangedreven systemen ook gedrag volgen en monitoren en oplossen voor veel stadsproblemen.

  • De auto-industrie verbinden met AI

AI heeft de transportindustrie getransformeerd met nieuwe bedrijfsmodellen en manieren van exploitatie. De auto industrie is niet anders. AI heeft nieuwe functies en verbeterde connectiviteitsopties gekocht, terwijl de toekomst van bestuurdersloze auto's beloofd wordt.

De vooruitgang in AI maakt voertuigen veiliger, slimmer en kostenefficiënt voor mensen. Van grote automotive merken aan start-ups bewijst AI zijn waarde in het verbeteren van de activiteiten en het brengen van innovaties.

  • Het starten van een pop-up bus

Citymapper's CMX1, genaamd de 'pop-up bus', heeft als doel buslijnen te bieden die dynamisch veranderen naargelang het verkeer en de vraag. Het analyseert enorme hoeveelheden gegevens om te bepalen waar de vraag is en bieden een busroute om aan die vraag te voldoen.

Openbaar vervoer is door de jaren onveranderd gebleven. Citymapper's pop-up bus is een goed voorbeeld van hoe het optimaliseren van uw resources nieuwe efficiënties en voordelen voor exploitanten kan vinden, zelfs in oude traditionele modellen.

Bij Stage gebruiken we Kunstmatige Intelligentie om complexiteit te verwijderen in Bike Share Schemes. Door gebruik te maken van real-time data, kunnen we de vraag voorspellen en het aanbod beheren om ridership te verhogen en Bike Share-schema's te laten groeien.

Om meer te weten te komen over hoe Stage Intelligence's AI-oplossing de logistiek kan vereenvoudigen in uw Bike Share Scheme, kunt u contact opnemen tom.nutley@stageintelligence.co.uk